Deense formatie Riwal-Readynez verrast met Nederlands drietal

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
Deense formatie Riwal-Readynez verrast met Nederlands drietal

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Heel wat Nederlandse en Belgische renners zijn nog op zoek naar een nieuwe uitdaging. Voor drie Nederlanders komt er nu een einde aan die zoektocht.

Volgens het Nederlandse Wielerflits gaan Arvid de Kleijn, Nick van der Lijke en Martijn Budding namelijk de overstap maken naar het Deense Riwal-Readynez. Tot dit jaar telde het wielerteam enkel Scandinavische renners, maar daar gaat dus verandering in komen.

Arvid de Kleijn is al jaren een talentvolle sprinter, maar door heel wat blessureleed reed hij in 2018 slechts twee koersen. In 2017 won hij nog de Sluitingsprijs Putte-Kapellen door onder meer Timothy Dupont en Roy Jans in de sprint te verslaan. Dit jaar boekte hij voor het continentale Metec - Cyclingteam zes overwinningen en zette hij zichzelf weer volledig op de kaart.

Ervaring in het profpeloton

Nick van der Lijke en Martijn Budding hebben al heel wat jaren ervaring in het profpeloton. Van der Lijke was een sterke belofte en maakte in 2014 zijn debuut in het profpeloton bij Belkin (intussen Jumbo-Visma). Hij reed de Ronde van Italië uit in 2015 en kwam nadien bij Roompot terecht waar hij nu zijn contract ziet aflopen.

De 24-jarige Martijn Budding reed tot vorig seizoen bij Roompot en kwam dit jaar uit voor BEAT Cycling Club. Hij won in Griekenland de Tour of Rhodes en etappes in de Tour de la Mirabelle en de Kreiz Breizh Elites.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties