DVV doet inspanning voor de veldrijdsters: "Ook zonder startgeld zullen een Mathieu en een Wout het meest verdienen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

Terwijl startgelden voor mannen blijven zien vrouwen hun prijzengeld toenemen

DVV doet inspanning voor de veldrijdsters: "Ook zonder startgeld zullen een Mathieu en een Wout het meest verdienen"
Foto: © photonews

Wout van Aert en Mathieu van der Poel zullen als grote uithangborden van het veldrijden nog altijd de grootverdieners zijn. Al zijn het geregeld de vrouwencrossen die voor spektakel zorgen. In de DVV Trofee zal het prijzengeld van de vrouwen vanaf nu gelijk staan aan dat van de mannen.

De UCI dringt er bij organisatoren op aan om de eerste drie in de klassementen een even hoog bedrag uit te keren bij de vrouwen als bij de mannen. "Wij hebben met de DVV Trofee besloten om de lijn door te trekken naar het volledige klassement", zegt Christophe Impens van organisator Golazo aan Sporza. "De meest faire oplossing, denken we."

STARTGELDEN MANNEN VEEL HOGER

Het prijzengeld zal dus hetzelfde zijn, al betekent dat nog niet dat vrouwen en mannen evenveel gaan verdienen. "De mannen hebben nog steeds het voorrecht dat hun startgelden veel hoger zijn. Daar is niet onmiddellijk een oplossing voor", bekent Impens.

Het veldrijden verschilt wat dat betreft van vele andere sporten. "Het prijzengeld bestaat in verschillende sporten niet meer. Daar komt het puur uit premies, klassementsgelden of bonussen. Dat vind ik een gezonde situatie, maar in het veldrijden zullen in dit model nog steeds dezelfde personen de grootverdieners blijven. Ook zonder startgelden zullen een Mathieu van der Poel of een Wout van Aert nog altijd het meeste verdienen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice
11/03/2020 - 17/03/2020 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties