Eli Iserbyt vol vertrouwen na alweer een nieuwe zege: "Zou raar zijn als Mathieu ver van ons wegrijdt"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 42 reacties

Iserbyt verwacht toch enigszins in de buurt van Van der Poel te blijven

Eli Iserbyt vol vertrouwen na alweer een nieuwe zege: "Zou raar zijn als Mathieu ver van ons wegrijdt"
Foto: © photonews

Eli Iserbyt laat haast niets liggen in dit eerste gedeelte van het veldritseizoen. Ook boven op de Koppenberg kon hij opnieuw de vuist ballen na een nieuwe, fraaie overwinning. Vanaf zondag moet hij wel opboksen tegen een zekere Mathieu van der Poel. Iserbyt verwacht toch een niet al te grote kloof.

Een kettingprobleem dreigde even de race van Iserbyt te hypothekeren. "Ik moest dan weer even in het ritme geraken. Het was net het steilste stuk van de berg. Ik kon niet meer op de kleinste versnelling rijden. Mentaal bleef ik goed gefocust om het negatieve nog om te zetten in het positieve. Vroeger zou dat niet gelukt zijn." 

OPVLIEGEND KARAKTER

Het was nadien best wel genieten van de strijd met Pidcock. "Er zat de laatste ronde nog redelijk veel op op een mooi gaatje te slaan. Ik was bergop de sterkste, Pidcock bergaf. Ik denk dat het een mooi duel was." Er was ook nog een incidentje bij een fietswissel. "Mijn fiets haakte in de zijne. Mijn opvliegend karakter is dan ook niet echt goed. Ik was vanaf dan wel geprikkeld om deze wedstrijd te winnen."

DIEP GEWEEST

Later deed Iserbyt alsof hij nog een keer van fiets ging wisselen, maar in de plaats daarvan reed hij van zijn belager weg. "Ik wist dat ik op die strook mijn voordeel kon doen. Ik wist dat ik met voorsprong aan de afdaling moest beginnen. Zeker op het einde ben ik wel diep geweest."

Vanaf zondag is het dus met Mathieu van der Poel erbij. "Ik kijk er heel hard naar uit. Hopelijk is hij niet te goed. Pidcock, ik en Mathieu kunnen er een mooie koers van maken. We reden nu op een redelijk goed niveau. Het zou raar zijn als Mathieu ver van ons wegrijdt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties