Iserbyt is, ondanks kettingproblemen, de sterkste op de Koppenberg na een fraaie strijd met Tom Pidcock
Arjen T'Sjoen
| 43 reacties

Iserbyt is voorlopig oppermachtig

Iserbyt is, ondanks kettingproblemen, de sterkste op de Koppenberg na een fraaie strijd met Tom Pidcock
Foto: © photonews

In een kletsnat Melden trok de Koppenbergcross zich op gang. In 2018 ging de overwinning naar de Belgische kampioen Toon Aerts voor Michael Vanthourenhout en Wout van Aert. De grote man van de voorbije weken, Eli Iserbyt, was ook nu weer de topfavoriet.

Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen Bingoal) had geen zin om lang te wachten en trok meteen stevig door met Thijs Aerts (Telenet Baloise) aan het wiel. Toon Aerts, Tom Pidcock en Lars van der Haar zaten al snel op een gaatje van om en bij de 10 seconden. Halfweg de eerste ronde moest Thijs Aerts de topfavoriet Eli Iserbyt al laten gaan.

Pidcock komt terug

Intussen had Pidcock de andere achtervolgers achtergelaten en reed hij in een ruk naar het wiel van koploper Iserbyt. Toon Aerts deed er alles aan om wat dichter te komen, maar op de Koppenberg reden de twee youngsters steeds weer weg van de Belgische kampioen.

Iserbyt bleef intussen het tempo bijzonder hoog houden en Pidcock kon dat tempo niet blijven volgen. De Brit maakte ook wat technische foutjes waardoor Iserbyt steeds verder kon wegrijden. Toon Aerts kreeg in de achtergrond het gezelschap van Michael Vanthourenhout. 

Pech voor Iserbyt, Pidcock profiteert optimaal 

Iserbyt had intussen een voorsprong van dik 20 seconden op Pidcock en zo leek de overwinning zo goed als binnen. Op de Koppenberg gebeurde dan uit het niets het ondenkbare, Iserbyt kende kettingprobemen en zag Pidcock in de voorlaatste ronde tot op het wiel terugkeren. 

De 20-jarige Brit had bloed geroken en zette Iserbyt stevig onder druk, maar het lukte hem niet om een kloof te slaan. Het was uiteindelijk Eli Iserbyt die in de slotronde de definitieve prik uitdeelde. De jonge West-Vlaming zette Pidcock dan toch weer op 15 seconden en haalde opnieuw een bijzonder knappe overwinning binnen. Michael Vanthourenhout mocht samen met Pidcock en zijn ploegmaat Iserbyt het podium op. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties