Kastelijn mag 777-dominantie het hardst vieren: "Normaal minder sterk op lastige rondjes"

Kastelijn mag 777-dominantie het hardst vieren: "Normaal minder sterk op lastige rondjes"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wat een seizoen voorlopig voor Yara Kastelijn. Ze surft mee op de golf van succes bij het 777-team, dat op de Koppenberg het volledige podium inpalmde, met Kastelijn op het hoogste schavotje. Kastelijn blijft dus vriend en vijand verbazen nadat ze ook al won in Gavere.

Het gevoel zat wel goed, zoveel is duidelijk. Zelfs in die mate dat Kastelijn triomfeerde op een terrein dat haar in  principe minder goed ligt. "Ik voelde op training en ook tijdens de verkenning wel dat het goed ging. Normaal ben ik minder sterk op die lastige rondjes en moet ik het meer hebben van het snelle. Ik heb laten zien dat ik dit ook kan."

EIGEN WEDSTRIJD GEREDEN

De Nederlandse reed het grootste deel van de cross voorop. "Ik ging mee met Eva Lechner, we hadden met zijn tweeën een gaatje. Het tempo was net niet hard genoeg voor mij. Ik ging erover en heb mijn eigen wedstrijd gereden.

BETER OP DE KLIM

Er moest dan niet meer getwijfeld worden. "Ik dacht: ik kan maar beter doorgaan. Het laatste half rondje moest ik wel doorrijden, want Annemarie Worst kwam nog kort. Ik was net iets beter op de klim, maar op het einde ging het toch niet zo gemakkelijk."

Het belangrijkste is dan om de inspanning vol te houden en daar slaagde Kastelijn in. Haar seizoen is nu al een dikke meevaller. "In het begin van het seizoen had ik dit niet verwacht, maar er wel op gehoopt. Ik verbaas mezelf ook wel een beetje, maar ik vind het wel leuk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties