Mama Ivonne over de angsten voor haar zoon Wout: "Dat hij toch maar niet valt..."

Dante Bellon
| 0 reacties
Mama Ivonne over de angsten voor haar zoon Wout: "Dat hij toch maar niet valt..."
Foto: © photonews

Wout Van Aert kende een vrij ongelukkig voorjaar in de cross, maar maakte dat ruimschoots goed met topprestaties op het veld. Onder meer een tijdrit in de Dauphiné en een rit in de Tour staan op het palmares van Van Aert.

"Wout op de weg of Wout op de cross, dat is een immens verschil", zegt mama Ivonne aan Het Nieuwsblad. "De druk die een cross met zich meebrengt, is zoveel meer dan een wegrit. Daar schrok ik van. Die mobilhome moest elk weekend klaar zijn. Op de weg wordt alles gedaan en kunnen wij toeschouwer spelen en een terrasje tussendoor doen. Dat is ontspanning voor ons, terwijl het bij de corss anders was."

Maar ook mama Van Aert staat dikwijls stil bij wat er allemaal tijdens een wegrit kan gebeuren. "Dat hij maar niet valt. Ik zal niet de eerste moeder zijn, zeker? Daar heb ik echt stress voor. De start in de cross en de massaspurt op de weg, daar kijk ik nooit naar. Ik heb ooit een crosser over de nadarhekken zien gaan. Ik ben pas gerust na de eerste bocht. En in de Dauphiné won Wout dan wel de tijdrit, maar ik stresste in elke bocht in de volgwagen. 'Je moet geen schrik hebben', zegt hij dan. Maar ik ben daar bijlange niet mee gerustgesteld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties