Tom Pidcock verwacht zondag sterke Van der Poel: "Zonder mechanische pech misschien niet zo'n mooi gevecht"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

Pidcock erkent dat Iserbyt de sterkste was op de Koppenberg

Tom Pidcock verwacht zondag sterke Van der Poel: "Zonder mechanische pech misschien niet zo'n mooi gevecht"
Foto: © photonews

Tom Pidcock eindigde op zo'n halve minuut van Eli Iserbyt op de Koppenberg en dat was veel minder dan de rest op de winnaar moest toegeven. Ook in de loop van de wedstrijd kon Pidcock Iserbyt lang het vuur aan de schenen leggen. Met Van der Poel erbij belooft het wel wat anders te worden.

Het gebeurde al geregeld dat Iserbyt zich van bij start een klasse te sterk toont, maar deze keer werd het een mooie strijd. "Het was zeker een goeie koers. Zonder zijn mechanische pech zou het misschien niet zo'n mooi gevecht geweest zijn. Ik wist niet wat er gebeurd was. Ik wist wel: nu  kunnen we weer beginnen koersen."

Pidcock put moed uit de progressie die hij veldrit na veldrit weet te maken. Zo konden renners als Aert en Vanthourenhout hem niet bedreigen, maar de zege moest hij dan toch aan Iserbyt laten. "Ik was niet sterk genoeg, maar ik kom wel korter. Op de Koppenberg was hij wel echt sterker." 

HET ONBEKENDE

Het is de vraag of die grote triomf er voor de Brit gaat aankomen of niet. "Mathieu van der Poel komt nu ook terug. Winnen zal nu wel nog een tikkeltje moeilijker worden. Het is natuurlijk het onbekende, hoe het gaat zijn met hem erbij. Maar als hij terugkomt, wil dat zeggen dat hij goed is. Daar mogen we zeker van zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties