Vanthourenhout houdt derde plek over aan mooie inhaalrace: "Doet pijn om laatste keer boven te kunnen komen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 11 reacties

Ook voor Michael Vanthourenhout was het afzien op de Koppenberg

Vanthourenhout houdt derde plek over aan mooie inhaalrace: "Doet pijn om laatste keer boven te kunnen komen"
Foto: © photonews

Het is toch echt wel iets speciaals, die Koppenbergcross, voor alle veldrijders. Ook voor Michael Vanthourenhout. Van in het begin op achtervolgen aangewezen zijn, is dan verre van het ideale scenario. Desondanks wist Vanthourenhout alsnog naar het podium te rijden.

Nog voor de wedstrijd goed en wel begonnen was, belandde Vanthourenhout in de achtergrond. "Ik moest even inhouden door een manoeuvre van iemand voor mij. Ik moest afstappen en dan is het achtervolgen. Ik kon wel gemakkelijk aansluiten, maar Eli Iserbyt en Pidcock waren al weg."

HET UUR VOL MAKEN

Vanthourenhout voelde zich blijkbaar toch behoorlijk goed. Had hij dan meegekund met die twee? "Op een gegeven moment kwam ik wel korter, maar het is moeilijk om over uw toeren te blijven gaan. Ik schakelde twee ronde wat terug om zeker het uur vol te kunnen maken."

VERSNELLING OP KASSEIEN

Het werd vervolgens een duel tussen hem en Toon Aerts voor die derde en laatste podiumplaats. "In de voorlaatste ronde heb ik op de kasseien doorgetrokken. Toon moest daar een gaatje laten. Ik ben dan volle bak doorgereden tot aan de finish."

En die aankomst op de Koppenberg, dat is wel wat. "Het is een klassement op tijd. Dit is één van de crossen waar je het meeste tijd kunt winnen en verliezen. Je weet dat de finish boven ligt. Het doet dan wel pijn om nog een laatste keer boven te kunnen komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties