Trotse organisator maakt zich op voor emotionele editie in Gent: "Vrijdagavond een Memorial Patrick Sercu"

Trotse organisator maakt zich op voor emotionele editie in Gent: "Vrijdagavond een Memorial Patrick Sercu"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Je moet het toch maar voor mekaar krijgen, in een tijdperk met minder zesdaagses als vroeger toch een sterk deelnemersveld aan de start krijgen. Christophe Sercu is in dat opzet geslaagd voor de volgende editie van de Zesdaagse van Gent. Het belooft bijzonder te worden.

Sercu stelt bij VRT NWS vast dat het een nog erg populaire wedstrijd is. "Op sportief vlak kijk ik het meest uit naar de ploegkoersen, maar eigenlijk zijn alle wedstrijden mooi in Gent. Je merkt als je met veel renners spreekt dat de wil en de ambitie om naar Gent te komen heel groot is. Een overwinning, maar zelfs ook een podiumplaats krijgt steeds meer prestige, zowel binnen als buiten het peloton."

EVENEMENT SPRINGLEVEND

Is daar dan ook een verklaring voor? We hebben altijd een heel mooi deelnemersveld en heel mooie wedstrijden gehad", is Sercu ook bijzonder trots op het verleden. "Ik denk dat het evenement nog springlevend is, ondanks dat het de 97ste editie is."

Helaas niet meer onder de levenden is Patrick Sercu. Voor Christophe wordt het de eerste Zesdaagse van Gent zonder zijn vader. "Dat zal voor mij een aanpassing zijn. We hebben besloten om vrijdagavond een Memorial Patrick Sercu in het leven te roepen. Een apart klassement, een aparte huldiging, maar het telt toch mee voor het klassement van de Zesdaagse."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties