Wielertransfers: Ex-renner van Lotto-Soudal keert terug als prof

Arjen T'Sjoen
| 1 reacties
Wielertransfers: Ex-renner van Lotto-Soudal keert terug als prof

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

November is aangebroken en dat wil zeggen dat de meeste wielrenners wel weten waar ze aan toe zijn met het oog op volgend seizoen. Toch blijven er nog enkele op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging.

James Shaw

De jonge Brit James Shaw (23) keert volgend seizoen terug als prof. Hij tekende voor het een seizoen bij het Deens Riwal-Readynez dat een ProContinentale licentie heeft. Hij is na Kristian Aasvold, Christoffer Lisson, August Jensen, Sondre Holst Enger en de Nederlanders Piotr Havik, Nick van der Lijke, Martijn Budding en Arvid de Kleijn de negende aanwinst.

Shaw kwam eerder in 2016 (als stagiair vanaf 1 augustus), 2017 en 2018 uit voor Lotto-Soudal. Hij eindigde als derde in de Ardense Pijl en als tiende op het WK voor beloften in Innsbruck in 2018, maar een contractverlenging zat er niet in. Na een lange zoektocht kwam hij uiteindelijk bij SwiftCarbon Pro Cycling terecht waar hij met onder meer met een vijfde plaats in het eindklassement van de Tour de Yorkshire en een vierde in de Tour du Loir indruk maakte. 

Marten Kooistra

De 22-jarige Nederlander Kooistra gaat volgens Wielerflits vanaf volgend seizoen voor Beat Cycling Club rijden. Hij kwam de voorbije jaren uit voor SEG Racing Academy en hoopte op een profcontract, maar dat kwam er niet. Hij zal de kopman van zijn team worden samen met de andere aanwinst Jan-Willem van Schip.

Kasperkiewicz 

De jonge Pool Przemyslaw Kasperkiewicz zal volgend seizoen niet meer als prof te zien zijn. De voorbije twee seizoenen reed hij in dienst van Delko Marseille Provence, maar hij kreeg geen contractverlenging. Hij gaat nu aan de slag bij het Franse amateurteam UC Nantes Atlantique. In 2017 was hij ook nog eventjes stagiair bij Quick-Step Floors. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties