Zware concurrentie voor Campenaerts op komst? Filippo Ganna richt zich op het werelduurrecord

Arjen T'Sjoen
| 1 reacties
Zware concurrentie voor Campenaerts op komst? Filippo Ganna richt zich op het werelduurrecord
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen weekend maakte de Italiaan Filippo Ganna bijzonder veel indruk tijdens de wereldbeker baanwielrennen in Minsk, Wit-Rusland. De renner van Team Ineos verbeterde op één dag liefst twee keer het wereldrecord op de individuele achtervolging.

Voor dit weekend was de Amerikaan Adam Lambie nog houder van het wereldrecord, maar Ganna ging er met 4'02"647 een heel pak onder. Hij deed dat in tegenstelling tot Lambie niet eens op hoogte waardoor de magische grens van de 4 minuten in zicht komt. Aan Gazzetta dello Sport liet de Italiaanse tijdrijder intussen weten dat hij een nieuw doel voor ogen heeft.

"Ik wil in de komende jaren absoluut voor het werelduurrecord gaan. Eerst moet ik nog meer uithouding krijgen en dat kan door een grote ronde te rijden. Het is uiteraard aan de ploeg om daar een beslissing over te maken". Ganna zal sowieso wel pas een poging wagen na de Olympische Spelen in Tokio van volgende zomer waar hij met Italië een medaille wil pakken in de ploegenachtervolging. Ganna maakte ook op de weg al indruk in het tijdrijden met een derde plaats op het WK in Yorkshire en de overwinning in de individuele tijdrit in de BinckBank Tour. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties