Meerdere kleppers die dit jaar de fiets aan de haak hangen

Stijn Devolder de grootste naam die afzwaait in 2019

Meerdere kleppers die dit jaar de fiets aan de haak hangen

Aan het eind van elk jaar moet het peloton telkens door zonder een aantal wielrenners die een punt achter hun carrière zetten. In 2019 zijn er verschillende straffe renners die besloten hebben om te stoppen. We halen hun voornaamste prestaties nog eens aan.

STIJN DEVOLDER

Diegene die het meest in het oog sprint, is zonder twijfel Stijn Devolder. Op zijn 40ste komt er een einde aan een lange carrière. Hoewel hij niet altijd als uitgesproken kopman werd uitgespeeld, heeft 'Volderke' een schitterend palmares bij mekaar gereden. Met uiteraard twee opeenvolgende zeges in de Ronde van Vlaanderen (2008, 2009). Maar niet te vergeten: ook vijf nationale titels, drie op de weg en twee in de tijdrit.

MARK RENSHAW

Sommige renners winnen zelf niet altijd, maar zijn desalniettemin van absolute goudwaarde. Mark Renshaw was zo iemand. De Australiër piloteerde talloze keren Mark Cavendish naar een overwinning in een massasprint. Moeilijk om een renner te vinden die beter was dan Renshaw in het uitvoeren van zijn taak. Twee keer hielp hij Team Columbia ook mee aan een zege in een ploegentijdrit in de Giro.

TAYLOR PHINNEY

Wie het wielrennen ruilt voor kunst en muziek, moet wel een heel speciale kerel zijn. Dat is Taylor Phinney zeker. Phinney drukte zeker zijn stempel, ook al was hij tijdens zijn carrière betrokken bij een horrorcrash. Vier keer werd hij Amerikaans kampioen tijdrijden. In de Giro van 2012 won hij de openiningstijdrit en droeg hij drie dagen lang de roze trui.

MAXIME MONFORT

Nog zo'n renner die uitstekend was in het uitvoeren van zijn taak: Maxime Monfort. In de laatste jaren van zijn loopbaan ontpopte hij zich tot de ideale helper bij Lotto Soudal. Niet vergeten dat hij voordien vaak beste Belg was in een grote ronde, met 4x top vijftien in de Giro, 1x in de Tour en 2x in de Vuelta. In de Vuelta van 2011 werd Monfort zelfs zesde. Twee jaar eerder was hij  nationaal kampioen tijdrijden geworden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties