🎥 Harteel en Van De Putte moeten winst aan Arne Baers laten bij junioren, Dockx viert bij nieuwelingen

🎥 Harteel en Van De Putte moeten winst aan Arne Baers laten bij junioren, Dockx viert bij nieuwelingen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een dag na het EK in Silvelle wordt er al opnieuw gecrosst. Op de Jaarmarktcross in Niel was zoals steeds eerst de jeugd aan zet. Jelle Harteel, in 2018 Belgisch kampioen bij de eerstejaarsnieuwelingen, toonde zich bij de junioren. De winst was wel voor Arne Baers.

Arne Baers is de jongste weken goed op dreef met ook al overwinningen in Beringen en de Koppenbergcross. Geen twee zonder drie, dacht de jongeman van Doltcini. Baers bouwde in Niel een ruime voorsprong uit van ongeveer een halve minuut en maakte er dus een mooie solo van.

Achter hem zaten Mattis Avonds, Jelle Harteel en Viktor Van De Putte aanvankelijk in een groepje achtervolgers. Er kwam ook nog onderscheid tussen deze drie. Van De Putte reed naar de tweede plaats, Jelle Harteel ging ook nog mee op het podium.

ZEGE IN BERINGEN LANCEERDE BAERS

"Ik denk wel dat het voor mij in Beringen zowat allemaal begonnen is", reageert winnaar Baers. "Of ik een selectie verdien? Dat is niet aan mij, het is de bondscoach die deze beslissing moet nemen. Als hij vindt dat ik verdien om erbij te zijn, zal hij mij wel selecteren."

Voor de junioren hadden de nieuwelingen hun rit al afgewerkt. Niet onverwacht reed Aaron Dockx bij de tweedejaarsnieuwelingen als eerste over de streep. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties