Amerikaanse verweert zich op haar 40ste nog kranig in Niel, Brand wint meteen bij rentrée
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Niel
| 5 reacties

Lucinda Brand blijft Katie Compton voor in Niel

Amerikaanse verweert zich op haar 40ste nog kranig in Niel, Brand wint meteen bij rentrée
Foto: © photonews

De vrouwencross verwelkomt opnieuw een klepper in het veld: Lucinda Brand reed in Niel haar eerste veldrit van het seizoen. Het was ook meteen haar debuut voor Telenet. Brand heeft haar intrede niet gemist: ze reed overtuigend naar de overwinning, ondanks de tegenstand van Compton.

Van de Steene kende een blitzstart, maar Brand nam al snel over. In haar eerste wedstrijd voor Telenet Baloise nam de Nederlandse kampioene meteen het initiatief. De Française Riberolle wist wel de aansluiting te maken met de aanwinst van Sven Nys.

Achter hen was het duo Compton - Van Loy aan het achtervolgen. Van Loy slaagde er niet in om de oversteek te maken, Compton wel. De Amerikaanse had haar ritme gevonden. Doordat zij zodanig druk bleef zetten, moest Riberolle de rol lossen.

BRAND SPREEKT HAAR VERMOGEN AAN

Eens ze met twee vooraan waren, was het toch vooral Brand die de forcing voerde. Zeker op de lange rechte stroken kon ze haar volle vermogen aanspreken. In de strijd om de ereplaatsen was er pech voor Riberolle: haar ketting lag eraf en heet duurde een hele tijd voor die er weer op lag. Uiteindelijk lukte het wel, al was Van Loy haar inmiddels voorbijgereden.

Naarmate de cross vorderde, kon Brand nog meer haar klasse etaleren. Bij het ingaan van de laatste ronde had ze toch al meer dan tien seconden bij mekaar gereden op haar eerste achtervolgster. Compton deed nog één keer een poging om het gat te dichten, maar Brand weerstond de stuiptrekking van de Amerikaanse en reed vlot naar de zege. De derde plaats ging alsnog naar Riberolle, Van de Steene werd vierde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties