Stijn Devolder is gestopt met wielrennen: "Ik wilde altijd al iets doen met landbouwmachines"
Arjen T'Sjoen
| 6 reacties

Stijn Devolder gaat na zijn carrière iets helemaal anders doen

Stijn Devolder is gestopt met wielrennen: "Ik wilde altijd al iets doen met landbouwmachines"
Foto: © photonews

Na een wielercarrière van liefst 18 jaar besloot Stijn Devolder vorige week om ermee te stoppen. De tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen kwam bij Sporza nog eens terug op zijn carrière.

Stijn Devolder is intussen 40, een mooie leeftijd om ermee te stoppen: "Ik moet geen spijt hebben dat ik gestopt ben. Mocht ik vijf jaar geleden die beslissing genomen hebben was het misschien wel anders geweest. Ik denk niet dat er nog iets is dat ik niet heb meegemaakt in deze sport. Ik heb ook een palmares dat gezien mag worden."

De laatste jaren voelde hij zich wel nog goed: "Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik 10-15 jaar ouder was. Op een bepaald moment krijg je dan toch te horen dat je de oudste bent van de hoop. Na een tijd kwamen er ook renners bij waarvan ik hun vader zou kunnen zijn en dan voel je wel dat je oud begint te worden. Ik had het daar niet altijd even makkelijk mee."

Nu? Met landbouwmachines werken!

Stijn Devolder gaat nu iets helemaal anders doen: "Ik heb altijd een fascinatie gehad voor grote landbouwmachines. Na mijn carrière wilde ik er altijd iets mee doen. Ik ga ervan genieten. Het is hier een landbouwstreek en er zijn veel mogelijkheden." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties