Sportief directeur Holm over het vertrek van Gilbert bij DQS: "Hem vervangen? Dat kan niemand, hij was de alfawolf!"

Redactie
| 10 reacties
Sportief directeur Holm over het vertrek van Gilbert bij DQS: "Hem vervangen? Dat kan niemand, hij was de alfawolf!"
Foto: © photonews

Deceuninck.Quick-Step is al jaren een van de dominantste wielerformaties in het peloton en Philippe Gilbert had daar drie jaar lang zijn aandeel in. In 2020 zal de 'wolfpack' het wel zonder de ervaren ex-wereldkampioen moeten doen.

Philippe Gilbert pakt na drie jaar zijn koffers bij de Deceuninck.Quick-Step en gaat tot 2022 aan de slag bij Lotto Soudal. En of de blauwhemden hem zullen missen! "We hebben nieuwe leiders in onze rangen nodig. Maar Gilbert is onvervangbaar! Hij is de alfawolf", liet Brian Holm optekenen in een interview met VeloNews.

Stybar, Jungels en Lampaert kunnen die rol van leider ook op zich nemen.

Wie zal de rol van leidersfiguur dan op zich nemen bij de ploeg van Holm? "Bij een leidersfiguur gaat het niet alleen om winnen. Zo iemand moet ook de jonkies motiveren en de rest aanmoedigen. Morkov kan voor de jongeren zorgen. Hij zal dat goed doen, maar niet zoals Gilbert. Stybar, Jungels en Lampaert kunnen die rol ook op zich nemen."

En uiteraard is er ook nog de grote man van DQS die zijn steentje zal bijdragen: Patrick Lefevere. "De teamgeest die ons zo verbindt komt van Patrick. Hij is de 'godfather' van het team. Het zal wat vreemd aanvoelen zonder Gilbert, maar de samenhang zal er nog steeds zijn onder Lefevere", besloot Holm.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix
15/04/2020 Brabantse Pijl

Nieuwste reacties