OFFICIEEL: Team Ineos geeft voormalig wereldkampioen ploegenachtervolging eerste profcontract als wegrenner

OFFICIEEL: Team Ineos geeft voormalig wereldkampioen ploegenachtervolging eerste profcontract als wegrenner
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Team Ineos is alweer een veelbelovend talent rijker. Vanaf 2020 kan het voor drie jaar rekenen op de 21-jarige Ethan Hayter. De Brit maakt dus de overstap naar de profs, maar heeft in het baanwielrennen wel al gescoord bij de grote jongens.

Hayter begon op zijn dertiende op de piste te rijden en bereikte in die discipline al snel de top. In 2018 werd hij met het Verenigd Koninkrijk zelfs wereldkampioen in de ploegenachtervolging. Dit jaar werd hij met zijn land tweede in de ploegenachtervolging en eindigde hij derde in het omnium op het WK.

BRON VAN INSPIRATIE

Zijn verdere ontwikkeling zet hij dus voort bij Ineos. "Het is de beste plaats om mijn carrière als professionele wegrenner te beginnen en ook de beste plek met het oog op de Olympische Spelen. Deze ploeg heeft veel renners die voor mij een bron van inspiratie zijn".

Op de weg won Hayter dit jaar een etappe in de Baby Giro en in de Ronde van de Toekomst. "Ik zal moeten ontdekken welk type wedstrijden me het beste liggen. Ik kan de meeste wedstrijdprofielen bekijken en er toch voor gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties