Gilbert niet eens met principe Lefevere en schat zijn kansen in om enige lege vlek op te vullen
Redactie
| 4 reacties

Gilbert zeker dat Milaan-Sanremo winnen niet onmogelijk is

Gilbert niet eens met principe Lefevere en schat zijn kansen in om enige lege vlek op te vullen
Foto: © photonews

Het is nu al enkele jaren dat de 'Strive for Five' van Philippe Gilbert een thema is. Hij is al dichter gekomen dan velen hadden gedacht. Afwachten of hij bij Lotto het lijstje compleet kan maken. Maar eerst misschien de Kristallen Fiets winnen, na zijn sterk 2019.

"Alles wat zich voor de Tour afspeelt, telt niet meer mee. Resultaten van het najaar liggen verser in het geheugen, ook al wegen ze in vergelijking met de Helleklassieker misschien kwalitatief lichter. Het is en blijft een verkiezing. Geen punten-of tijdsklassement, dat de reële waardeverhoudingen schetst. Dus noem ik mezelf geen topfavoriet", tempert Gilbert wat dat betreft de verwachtingen in HLN.

UITVOERDER VAN ZELFGESCHREVEN SCENARIO

Zijn palmares aanvullen met zeges in koersen blijft dan toch belangrijker. Bijna alle Monumenten heeft Gilbert binnen. "Elke keer kom ik een stap dichter bij het eindpunt. Ik ben de uitvoerder van een zelfgeschreven scenario. Niets mooier dan te slagen in waar je zo vurig op hoopt."

STERK TEAM DE SLEUTEL

Gaat het één van de komende jaren dan nog lukken, Milaan-Sanremo winnen? "Het is niet onmogelijk, daar ben ik heilig van overtuigd. Als je twee keer op het podium hebt gestaan, kan je ook winnen. Een sterk team in steun blijft de sleutel. Met Lotto-Soudal krijg ik dat ook."

Al blifjt zijn vertrek bij Deceuninck-Quick.Step spijtig. Begrijpt hij de keuze van Patrick Lefevere? "Niet dat hij rijpe dertigers niet langer dan één jaar wil laten bijtekenen. Dat vind ik een verkeerd principe. Patrick heeft niet willen afwijken van zijn duidelijke, strakke lijn. Zoals hij dat destijds ook niet heeft gedaan met Bettini en Boonen. Dat is zijn goed recht. Ik snap wel dat het budget van de ploeg al bij al bescheiden is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties