Campenaerts bespreekt zijn uitstapje naar het veld: "Sven Nys heeft me een beetje geïnspireerd"
Redactie
| 2 reacties

Victor Campenaerts maakte kennismaking met de koers in het veld

Campenaerts bespreekt zijn uitstapje naar het veld: "Sven Nys heeft me een beetje geïnspireerd"
Foto: © photonews

Victor Campenaerts staat vooral gekend als tijdritspecialist, maar hij heeft een hele weg afgelegd om zich dat statuut toe te eigenen. Zijn eerste stapjes als wielrenner zette hij zelfs in het veld. Dat onthult Campenaerts in een Facebook Live van 'Sporza'.

"Wat veel mensen niet weten, is dat mijn eerste kennismaking met de wielerwereld in het veld was. Ik heb lang gezwommen, maar ik was een grote fan van de cross en van Sven Nys. Na lang zagen heb ik een tweedehands crossfiets gekregen van mijn vader en heb ik twee crossen gereden", verklapt Campenaerts.

Sven Nys was dus wel enigszins een idool voor de huidige werelduurrecordhouder? "Nys heeft me een beetje geïnspireerd. UIteindelijk heb ik toch nog een paar jaar gewacht om in het peloton te komen." Waar Nys een succesvolle carrière uitbouwde in het veld, hoopt Campenaerts dat nu te doen op de weg.

TITEL OP SPELEN OF WK

Waar hoopt Campenaerts dan juist uit te komen? "Op het einde van mijn carrière zou ik graag een olympische titel op mijn palmares hebben of een wereldtitel. Misschien lukt dat wel allebei volgend jaar. Dat mag je me toewensen voor 2020."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix
15/04/2020 Brabantse Pijl

Nieuwste reacties