Campenaerts bespreekt zijn uitstapje naar het veld: "Sven Nys heeft me een beetje geïnspireerd"

Campenaerts bespreekt zijn uitstapje naar het veld: "Sven Nys heeft me een beetje geïnspireerd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Victor Campenaerts staat vooral gekend als tijdritspecialist, maar hij heeft een hele weg afgelegd om zich dat statuut toe te eigenen. Zijn eerste stapjes als wielrenner zette hij zelfs in het veld. Dat onthult Campenaerts in een Facebook Live van 'Sporza'.

"Wat veel mensen niet weten, is dat mijn eerste kennismaking met de wielerwereld in het veld was. Ik heb lang gezwommen, maar ik was een grote fan van de cross en van Sven Nys. Na lang zagen heb ik een tweedehands crossfiets gekregen van mijn vader en heb ik twee crossen gereden", verklapt Campenaerts.

Sven Nys was dus wel enigszins een idool voor de huidige werelduurrecordhouder? "Nys heeft me een beetje geïnspireerd. UIteindelijk heb ik toch nog een paar jaar gewacht om in het peloton te komen." Waar Nys een succesvolle carrière uitbouwde in het veld, hoopt Campenaerts dat nu te doen op de weg.

TITEL OP SPELEN OF WK

Waar hoopt Campenaerts dan juist uit te komen? "Op het einde van mijn carrière zou ik graag een olympische titel op mijn palmares hebben of een wereldtitel. Misschien lukt dat wel allebei volgend jaar. Dat mag je me toewensen voor 2020."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties