Geen Muur van Geraardsbergen meer tijdens de Ronde van Vlaanderen? Stad wil niet langer betalen

Arjen T'Sjoen
| 48 reacties
Geen Muur van Geraardsbergen meer tijdens de Ronde van Vlaanderen? Stad wil niet langer betalen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De stad Geraardsbergen moest de voorbije jaren 50.000 euro op tafel leggen om de iconische Muur toe te voegen aan het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Die tijd is nu voorbij want de stad heeft besloten om dat bedrag niet langer te betalen.

Volgens VRT NWS zal Geraardsbergen die 50.000 euro nu gebruiken om meer te investeren in huisvesting en de strijd tegen kinderarmoede en eenzaamheid. Burgemeester Guido De Padt (Open VLD) zag het dan ook niet langer zitten om die zware investering jaarlijks te maken: "De passage ligt op zo'n 100 kilometer van de finish, dan is er weinig spanning", vertelde hij.

De prioriteiten van de stad Geraardsbergen liggen elders: "Jaarlijks legden we 50.000 euro op tafel en dat zou nu ook nog lukken, maar onze prioriteiten liggen elders. Ik heb er wel vertrouwen in dat het iconische karakter van de Muur voldoende zal zijn om er alsnog te passeren. Als dat zo is, zullen wij nog steeds helpen met het financieren en voorzien van faciliteiten om de doortocht vlot en aantrekkelijk te laten verlopen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties