Gilbert blijft ook op zijn 37ste razend ambitieus: "Het blijft een gekke droom, maar ik geloof dat ik die kan realiseren"

Clint Vens
| 4 reacties
Gilbert blijft ook op zijn 37ste razend ambitieus: "Het blijft een gekke droom, maar ik geloof dat ik die kan realiseren"
Foto: © photonews

Philippe Gilbert tekende in de herfst van carrière een driejarig contract bij Lotto-Soudal. Waar velen op zijn leeftijd al zouden beginnen dromen van hun wielerpensioen, blijft de Ardennees brandend ambitieus.

Op stip op nummer één staat natuurlijk Milaan-Sanremo. Als Gilbert deze koers wint, schaart hij zich tot een bijzonder beperkt clubje renners die vijf grote Monumenten wisten te winnen. 

Maar volgens kenners is Milaan-Sanremo net de moeilijkste koers om te winnen: "Zeg dat maar eens tegen Eddy Merckx", zegt Gilbert in een interview op Cycling.be. "Hij won 'La Primavera' zeven keer (lacht)."

"Ach ja, natuurlijk ben ik me ervan bewust dat ik voor een heel moeilijke opgave sta. Milaan-Sanremo winnen blijft een gekke droom. Maar ik geloof dat ik die droom kan realiseren. Daarom ben ik nog zo gemotiveerd op mijn leeftijd. Ook na zeventien jaar als prof heb ik geen moeite om me op te laden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties