Throwback: Aankomst bergop in Ronde van Catalonië kolfje naar de hand van Adam Yates

Vorig jaar stond op deze dag een bergetappe op het programma in de Ronde van Catalonië. De derde rit in deze rittenwedstrijd eindigde namelijk met een zware klim bergop. De klimmers legden elkaar het vuur aan de schenen, maar Adam Yates trok aan het langste eind.

Er stond een mooie rit op het programma in de Ronde van Catalonië. De renners reden namelijk van Sant Feliu de Guíxols naar skiresort Vallter 200, een zware klim en de finish lag op bijna 2.200 meter hoogte.

De klimmers konden zich dus uitleven en Thomas De Gendt deed er alles om zijn leiderstrui te behouden. De Belg overleefde deze rit ook nog. Hij was niet mee met de koplopers (Yates, Bernal, Martin, Quintana en Lopez), maar hij hield op het einde van deze rit uiteindelijk nog 27 seconden over op Yates.

De overwinning ging ook naar de Brit. De renner van Mitchelton–Scott haalde het in de sprint bergop van de Colombiaan Bernal. De Ier Daniel Martin werd derde. Kruiswijk verloor in deze rit bijna een halve minuut.