Nick Nuyens komt met voorstel voor koers in juli

Nick Nuyens komt met voorstel voor koers in juli
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wanneer de UCI straks zijn volledige nieuwe kalender presenteert, zullen de WorldTour-koersen sowieso voorrang krijgen op de kleinere wedstrijden. Ook voor de vier resterende manches van de Bingoal Cycling Cup dreigt er plek te kort te zijn.

Tenzij men een creatieve oplossing weet te vinden. Organisator Nick Nuyens stelt voor om er dan een soort vierdaagse rittenkoers in juli van te maken. "Dit is een win-win situatie voor veel partijen. Renners snakken naar wedstrijden, ploegen willen hun sponsors plezieren en deze wedstrijden kunnen toch nog plaats vinden", komt de ex-renner met zijn argumenten bij Het Nieuwsblad.

DNA van wedstrijden aanpassen aan de noden 

Nick Nuyens

Alle teams kunnen uit dit scenario wel iets halen. "WorldTour-ploegen kunnen deze wedstrijden zien als voorbereiding op de WorldTour-koersen vanaf augustus. Pro-continentale ploegen krijgen extra wedstrijddagen. Onze organisatie is flexibel genoeg om het DNA van de wedstrijden aan te passen naar de noden."

Wel zou de afstand van elke koers ingekort worden. "Het heeft geen zin om vijf dagen op rij meer dan 200 km te gaan koersen. Koersen van 150 km - eventueel enkel met renners die in België resideren - zijn ideaal als voorbereiding. We kijken uit naar de beslissingen van het UCI en de Nationale Veiligheidsraad. Wij hopen dat men terug toestemming, desnoods onder voorwaarden, geeft tot organisatie van sportevenementen vanaf 1 juli."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties