Daar is hij dan! UCI stelt nieuwe kalender voor, met enkele verrassende keuzes

Daar is hij dan! UCI stelt nieuwe kalender voor, met enkele verrassende keuzes

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De UCI is dinsdag met een nieuwe kalender gekomen voor wanneer de koers zich terug op gang trekt. De klassiekers vallen samen met enkele grote rondes, maar ook enkele grote rondes vallen samen met elkaar.

Het WorldTour-seizoen zou zich opnieuw op gang trekken op 1 augustus. Op 8 augustus staat met Milaan-Sanremo meteen het eerste monument gepland. 

Zoals eerder aangekondigd zal de Tour de France doorgaan van 29 augustus tot 20 september. Tijdens de Tour de France vallen de Tirreno en de Canadese koersen in Québec en Montreal.

De Ronde van Italië vind plaats van 3 tot 25 oktober, maar nu komt de chaos: tijdens de Giro vindt Luik-Bastenaken-Luik (4/10), de Amstel Gold Race (10/10), Gent-Wevelgem (11/10), Dwars door Vlaanderen (14 oktober), de Ronde van Vlaanderen (18/10) én de start van de Vuelta plaats. 

De derde grote ronde van het jaar begint op 20 oktober en duurt tot 8 november. Tijdens de Vuelta worden de overige monumenten gereden, Parijs-Roubaix op 25 oktober en de Ronde van Lombardije op 31 oktober.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties