DEBAT: Wielerfans zien tijdrit in België zeker al zitten
Nils Wens
| 13 reacties

Wielerfans zien tijdrit in België zeker al zitten

DEBAT: Wielerfans zien tijdrit in België zeker al zitten
Foto: © photonews

Het was opvallend nieuws uit Noorwegen: daar hebben renners uit het land in kwestie het tegen mekaar opgenomen. Het is een mogelijkheid om ook in België al vroeger opnieuw koers te krijgen. Een goed idee, vinden velen.

Het werd al eens eerder geopperd om via die manier terug een soort wedstrijdelement te krijgen. Er waren plannen om op 1 mei renners hun eigen rit over een bepaald traject te laten rijden en dit dan te registreren via Strava. Zo zou er dan een klassement opgemaakt kunnen worden. Belgian Cycling distancieerde zich van dit initiatief en het ging uiteindelijk niet door.

In Noorwegen was het wel meer georganiseerd: een tv-uitzending met renners die elk om beurt kort na mekaar vertrekken, zoals we dat gewoon zijn in een tijdrit. Van een officiële wedstrijd kan in ons land voorlopig wel geen sprake zijn. Daarom ook dat het BK tijdrijden een maand is opgeschoven.

MAATREGELEN VERSOEPELD

Wanneer de wil aanwezig is kan er vanuit de renners misschien zelf wel iets op poten gezet worden. Op 1 mei kon dat dus nog niet, maar ondertussen zijn al wel enkele maatregelen versoepeld en mag er met meerdere mensen afgesproken worden. Zou zo'n tijdrit dan ook in België al georganiseerd kunnen worden? We vroegen u om uw mening in onze poll.

Update: De resultaten van onze poll waren redelijk duidelijk. Dertien procent van de stemmen vond dat de gezondheid op de eerste plaats moest komen en het nog te vroeg was voor een tijdrit. Nog eens dertien procent zag het misschien wel zitten, mits goedkeuring van de overheid. Alle anderen, meer dan zeventig procent, zouden het leuk vinden om al eens naar zo'n onofficiële tijdrit te kijken. 

Is het een goed idee om ook in België een tijdrit te organiseren?

13%
0%
13%
75%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties