Diego Ulissi staat voor moeilijke keuze: "Als Italiaan wil ik de Giro rijden, maar ook de Waalse klassiekers wil ik niet missen"

Jens Nimmegeers
| 0 reacties
Diego Ulissi staat voor moeilijke keuze: "Als Italiaan wil ik de Giro rijden, maar ook de Waalse klassiekers wil ik niet missen"
Foto: © photonews

Diego Ulissi staat voor een lastige keuze. De 30-jarige Italiaan had graag de Giro en de Waalse klassiekers gereden, maar die overlappen elkaar.

De puncher van UAE Emirates voelt zich verplicht om als Italiaan aan de Giro te beginnen, maar zijn derde plek in de Waalse Pijl van vorig jaar smaakt naar meer. "Veel zal afhangen van de visie van de ploeg. We zijn nu aan het overleggen. Ik vind het belangrijk om deel te nemen aan de Giro, maar wil de kans niet links laten liggen om aan de start te staan van de Waalse klassiekers."

De Waalse Pijl staat gepland op 30 september, terwijl Luik-Bastenaken-Luik op 4 oktober zal doorgaan. De Ronde van Italië gaat dan weer door van 3 oktober tot 25 oktober. Door de overlapping zal Ulissi een keuze moeten maken.

Waar de 30-jarige Italiaan wel al zeker niet aan de start zal staan zijn de Tour de France en de Vuelta. "De Vuelta staat pas te laat op het programma, terwijl ik al vrij vroeg begin. Dat wordt moeilijk, zelfs al zou ik de Giro niet meerijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties