Top 100 atleten van de eeuw, Tom Boonen enige Belg in lijst

Jens Nimmegeers
| 14 reacties

De Spaanse krant Marca heeft een lijst gepubliceerd met de top 100 grootste atleten van deze eeuw. Daarin was er plek voor een Belg, Tom Boonen.

Tom Boonen prijkt op een verdienstelijke 82e plek en krijgt in de lijst gezelschap van andere renners zoals Mark Cavendish (95e), Oscar Freire (69e), Peter Sagan (57e), Alejandro Valverde (48e), Fabian Cancellara (44e), Bradley Wiggins (41e), Vincenzo Nibali (35e), Alberto Contador (29e) en Chris Froome (17e).

Marca omschrijft Boonen als 'één van de beste wielrenners allertijden in klassiekers'. Boonen won namelijk 4x Parijs-Roubaix, 3x de Ronde van Vlaanderen en werd ook nog eens wereldkampioen onder de legendarische woorden van Michel Wuyrs 'Tommeke, Tommeke, Tommeke, wat doe je nu'.

Op één in de lijst staat Michael Phelps, die het record behaalde van allermeeste medailles op de Olympische Spelen. De Amerikaan zwom zichzelf 28 keer op het podium en werd zelfs 23 keer eerste.

Sprinter Usain Bolt en tennisser Roger Federer vervolledigen de top 3.