Vanthourenhout 'best of the rest' en dus weer op podium: "Mathieu reed heel snel en ik moest eigen tempo kiezen"

Vanthourenhout 'best of the rest' en dus weer op podium: "Mathieu reed heel snel en ik moest eigen tempo kiezen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Michael Vanthourenhout blijft zijn prima seizoen verderzetten. Als je naast Wout van Aert en Mathieu van der Poel staat op het podium, heb je zeker niets om je over te schamen. Op tijd voor het eigen tempo kiezen, dat bleek de sleutel voor Vanthourenhout om richting podium te rijden.

Het waren vettige en drassige toestanden in Herentals. Dat minderde er niet op naarmate de cross vorderde. "Het lag er altijd maar slechter en slechter bij. Het werd meer en meer lopen. Het werd enkel lastiger", vertelde Vanthourenhout bij Sporza.

Hoe zag zijn wedstrijd eruit? "De start was heel rap. Toen we met drie een voorsprong hadden, dacht ik dat ze wat gingen inhouden en alles op de laatste ronden zouden zetten. Mathieu reed heel snel en ik moest mijn eigen tempo kiezen. Ik zag Mathieu op een bepaald moment terug voor mij fietsen en hoorde dat hij was lek gereden. Dat gaf de motivatie om terug wat sneller te fietsen. Je kon wel niet anders dan op je eigen tempo rijden."

Ik ben tevreden met mijn derde plaats 

Michael Vanthourenhout

Jezelf opblazen heeft immers ook geen zin. Uitgezonderd de pech voor Van der Poel was het wel een eerlijke cross. "De plaats waarop je toekomt, die heb je ook verdiend. Ik ben tevreden met mijn derde plaats." En nu kerst vieren, weliswaar rekening houdende met de coronaregels. "Het zal kalm zijn, maar dat is ook eens plezant."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties