Ook Nederlandse bondscoach heeft WK-selectie af: "Verwacht voor Mathieu van der Poel fel weerwerk van Van Aert"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

De Knegt duidt crossers aan die Van der Poel moeten ondersteunen op WK

Ook Nederlandse bondscoach heeft WK-selectie af: "Verwacht voor Mathieu van der Poel fel weerwerk van Van Aert"
Foto: © photonews

In Nederland hebben ze nog even die laatste WB-manche afgewacht. Nu staat het ook vast wie Mathieu van der Poel zal vergezellen op het WK veldrijden in Oostende. Bondscoach Gerben de Knegt ziet in de vier categorieën winstkansen, maar verwacht bij de heren ook een goede Van Aert.

"In alle vier de wedstrijden maken we kans op de wereldtitel, maar dat wil niet zeggen dat ik er bij voorbaat van uit ga dat we ook alle keren gaan winnen. Ik denk dat we kunnen zeggen dat de kans op succes het grootst is bij de elite-vrouwen. In andere categorieën is er concurrentie van buiten onze landgrenzen, zo verwacht ik bij de elite-mannen voor Mathieu van der Poel fel weerwerk van Belgische uitdager Wout van Aert", aldus De Knegt.

OOK DAVID VAN DER POEL GESELECTEERD

Naast Mathieu van der Poel vervolledigen Lars van der Haar, Corné van Kessel, Joris Nieuwenhuis en David van der Poel de Nederlandse selectie bij de mannen. Bij de vrouwen elite verschijnen Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Lucinda Brand, Denise Betsema, Yara Kastelijn, Marianne Vos, Sophie de Boer en Anne Tauber aan de start.

Dan zijn er ook nog de beloftenwedstrijden. Bij de heren pakt Nederland uit met Ryan Kamp, Pim Ronhaar, Mees Hendrikx, Tim van Dijke, Kyle Agterberg en Luke Verburg. Bij de dames starten Manon Bakker, Puck Pieterse, Inge van der Heijden, Aniek van Alphen, Fem van Empel, Shirin van Anrooij en Susanne Meistrok.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/02/2021 Kuurne-Brussel-Kuurne
06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse

Nieuwste reacties