Wil u een WorldTour-ploeg vertegenwoordigen? Doe dan mee aan de Movistar Challenge!
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Movistar begint met esports ploeg en gaat op Zwift op zoek naar renners en rensters

Wil u een WorldTour-ploeg vertegenwoordigen? Doe dan mee aan de Movistar Challenge!
Foto: © photonews

Voor wie er altijd al van gedroomd heeft een WorldTour-ploeg te vertegenwoordigen, is nu mogelijk de kans gekomen. Zeker met diegenen die vertrouwd zijn met het virtuele wielrennen op Zwift. Movistar begint immers met een esports ploeg en gaat op zoek naar renners en rensters.

Movistar speelt in op de groeiende hype van het virtuele wielrennen door zelf met een esports ploeg voor de dag te komen. Alleen heeft het dan wel renners en rensters nodig. In totaal wil de Spaanse wielerformatie tien atleten aantrekken voor zijn E-team, vijf mannen en vijf vrouwen.

Wie dat gaat worden, moet duidelijk worden tijdens de Movistar challenge. Dat is een project dat de ploeg opstart op Zwift. Vanaf drie februari kunnen mannen en vrouwen op Zwift meedingen om uiteindelijk één van de vijf uitverkorenen te worden.

VIER FASES

Eerst zijn er twee kwalificatieraces voor zowel mannen als vrouwen. Twaalf atleten zullen dus doorstoten naar een volgende ronde. Daarin nemen ze het op tegen door de ploeg uitgenodigde renners. Dan komen er opnieuw selectieraces en zullen de beste 20 bij de mannen en de beste 20 bij de vrouwen doorgaan. In de eerste week van maart vinden dan de finales plaats, om de laatste schifting te maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic

Nieuwste reacties