Nog veel mysterie rond lekke band van Wout van Aert: "Hij nam geen onnodige risico's, deed geen gekke dingen"

Nog veel mysterie rond lekke band van Wout van Aert: "Hij nam geen onnodige risico's, deed geen gekke dingen"
Foto: © photonews

De lekke band van Wout van Aert: het was hét gespreksthema na het WK veldrijden in Oostende. Hoe was het toch mogelijk geweest om op zo'n parcours lek te rijden? Ook een dag later hangt er nog veel mysterie rond het voorval.

Ook Jan Boven, ploegleider van Van Aert bij Jumbo-Visma, weet er het fijne niet van. "Je kan daar heel lang over doorpraten en blijven piekeren achteraf", zegt de Nederlander aan Het Laatste Nieuws. "Maar dat heeft geen zin. Zeker niet omdat Wout zelf niet precies weet waar en hoe het hem overkwam."

Bondscoach Sven Vanthourenhout vertelde Wielerkrant dat het zou gebeurd zijn als Wout de sintelbaan op kwam, voorbij de eerste materiaalpost. "Zou kunnen. Maar anderen hebben het over een plek eerder op het parcours. Wout kan er echt geen plaats op kleven. Voelde ook niet dat hij lek reed. Hij nam geen onnodige risico’s, deed geen gekke dingen."

FRUSTREREND GEVOEL

Wat kan het toch geweest zijn? In elk geval mag geconcludeerd worden dat het geluk niet aan de kant van Van Aert stond. "Brute pech, ja. Het is gebeurd. En dus moet je ’t een plekje geven. Maar feit is dat het Wout opzadelde met een frustrerend gevoel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties