De Cauwer blikt al eens vooruit naar de Omloop en verwacht ook daar sterke Tim Wellens: "Dat ziet er heel goed uit"

De Cauwer blikt al eens vooruit naar de Omloop en verwacht ook daar sterke Tim Wellens: "Dat ziet er heel goed uit"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

José De Cauwer heeft de voorbije week aandachtig de Ster van Bessèges gevolgd en zag dus Wellens naar de eindzege rijden. Moeilijk om op basis van deze rittenkoers conclusies te trekken met het oog op het Vlaamse openingsweekend, al zal Wellens ook dan wellicht niet stilvallen.

De Cauwer probeert dus toch enkele dingen mee te nemen uit de Ster van Bessèges. "Met Tim Wellens hebben we meteen een mooie winnaar gekregen", stelt de voormalige ploegleider bij Sporza. "De Omloop moet hij aankunnen. Omdat hij goed stuurt en omdat hij erg goed gedijt in deze weersomstandigheden. Dat ziet er dus heel goed uit."

VERRASSINGEN

Wat kan de Omloop eind februari ons nog allemaal bieden? "Daar verwacht ik wat verrassingen, maar dan niet altijd positief. Renners zonder wedstrijdkilometers kunnen er wel eens onverwacht lossen. Voor hen moet het momenteel moeilijk trainen zijn. Omdat ze nog geen bevestiging gekregen hebben in een wedstrijd."

Er zullen dus zeker coureurs zijn die als het ware 'blind' aan de Omloop beginnen. "Ze voelen niet hoe ze er zelf voor staan in een koers en ook niet hoe de concurrentie het doet. Al hoeft dat voor sommige toppers geen groot nadeel te zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties