Stuyven blij dat er weer gekoerst kon worden: "Zorgde voor heel veel stress"

Stuyven blij dat er weer gekoerst kon worden: "Zorgde voor heel veel stress"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Trek-Segafredo waren ze woensdag blij dat er na de coronagevallen opnieuw kon gekoerst worden. Dat telde niet in het minst voor Jasper Stuyven.

Stuyven reed zich uiteindelijk naar de tiende plek in Dwars door Vlaanderen. “Op het einde ben ik dan zelf wat beginnen pokeren en slepen”, vertelt Jasper Stuyven aan HLN. “Om nog een ultieme aanval te kunnen opzetten. Maar het was niet ideaal. De groep achter ons kwam dan heel snel terug. Toen het bij ons helemaal stilviel op drie kilometer van de finish, wist ik dat we het niet zouden redden. Op dat moment reden we ook al niet meer voor de overwinning.”

Na het forfait voor Gent-Wevelgem was Stuyven blij opnieuw te kunnen koersen. “Koersen met een goed gevoel, bovendien. Mocht ik niet hebben kunnen volgen, had ik misschien wel met vraagtekens gezeten. Nu heb ik, integendeel, extra vertrouwen getankt.”

Dat vertrouwen zal hij kunnen gebruiken. “En vooral de stress van me kunnen kunnen afschudden. Want vergis je niet: die is er wel degelijk geweest. Nu enkele dagen goed recupereren en dan op naar de Ronde van Vlaanderen. En hopen dat er ondertussen geen Covid-besmettingen meer opduiken in de ploeg. Dat zal de eerste vereiste zijn. Wat ik onthoud van deze wedstrijd? Dat Van der Poel zich, denk ik, bewust heeft opgeofferd voor zijn ploegmaats. Zondag krijgen we ongetwijfeld een totaal andere Mathieu te zien.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties