Bernal doet goeie zaken in Giro: "Aanvankelijk was het plan om geen tijd te verliezen"

Wietse De Smet
| 0 reacties
Bernal doet goeie zaken in Giro: "Aanvankelijk was het plan om geen tijd te verliezen"
Foto: © photonews

Egan Bernal heeft gisteren een goeie zaak gedaan in het klassement voor de roze trui in de Giro. De Colombiaan kon tijd inlopen op de roze trui, en staat nu op een derde plaats met zestien seconden van de leider. Bernal zegt echter zelf dat het niet het plan was om aan te vallen gisteren.

“Het was geen geplande aanval, maar ik reed op een gegeven moment in het wiel van Filippo Ganna en ik voelde dat we te maken hadden met wat wind”, begint Bernal in zijn analyse na de etappe. “Na overleg met mijn ploeggenoten besloten Ganna en de andere jongens volle bak door te trekken. Ze reden zich volledig leeg tot de slotklim”

“Aanvankelijk was het plan om geen tijd te verliezen en om conservatief te koersen, maar ik voelde me goed tijdens de etappe en er diende zich een moment aan om de wedstrijd in handen te nemen. Je moet je kansen grijpen”

“Onze strategie was uiteindelijk niet helemaal succesvol, maar we kunnen wel spreken van een goede uitkomst. We hebben geen tijd verloren en ik ben er nog in geslaagd om wat seconden te pakken op bepaalde renners. Beetje bij beetje doen we goede zaken in deze Giro”, aldus Egan Bernal na de zesde etappe van de Ronde van Italië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties