Franse wereldkampioene veldrijden is vanaf nu Belgische

Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties
Franse wereldkampioene veldrijden is vanaf nu Belgische

De 22-jarige Marion Norbert-Riberolle heeft bekendgemaakt dat ze vanaf nu over de Belgische nationaliteit beschikt.

De Française was wereldkampioene beloften in 2020. Ze woont al enkele jaren in Dottenijs in Henegouwen en rijdt voor Teal RupelCleaning-Champion Lubricants. Op het afgelopen Franse kampioenschap pakte ze brons.

"Na weken wachten ben ik blij te kunnen aankondigen dat ik de Belgische nationaliteit heb verkregen en dat ik op 20 juni in Waregem aan de start zal staan van het Belgisch kampioenschap", schrijft ze op Instagram.

Ze bedankt de Franse wielerfederatie voor de voorbije jaren. "Ik heb altijd met trots de kleuren van mijn geboorteland Frankrijk gedragen. Ik heb ook mijn best gedaan en het beste van mezelf gegeven om die kleuren te eren. Ik dank de Franse Wielerfederatie (FFC) en al haar medewerkers dat zij mij tot vandaag hebben begeleid. Ik heb met hen grote onvergetelijke momenten beleefd."

Vanaf nu gaat ze helemaal voor de Belgische ploeg. "Het is met dezelfde trots en inzet dat ik de nieuwe kleuren van mijn adoptieland, België, zal dragen en eren. Dit is een weloverwogen besluit" vanwege "verschillende redenen van mijn kant, zowel professioneel als persoonlijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse
17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties