Wout van Aert opnieuw topfavoriet voor Parijs-Roubaix: "Zal nog jarenlang domineren"

Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties
Wout van Aert opnieuw topfavoriet voor Parijs-Roubaix: "Zal nog jarenlang domineren"

Amper een week na het mislukte WK in eigen land moet Wout van Aert vol aan de bak in Parijs-Roubaix.

Donderdag trekt Wout van Aert met Jumbo-Visma op verkenning naar de helleklassieker. Voor zondag wordt echter regen voorspeld, dat is al 20 jaar geleden. “Wout heeft een nederlaag geleden en mentaal is het nadien niet altijd gemakkelijk om je dan meteen op iets anders te focussen”, vertelt Peter Van Petegem aan La Dernière Heure.

Na het WK-fiasco zal Van Aert er staan, zo vermoedt Van Petegem. “Sommigen vragen zich nu af hoeveel energie hij verspild heeft in de Ronde van Groot-Brittannië. Ik weet eigenlijk niet of Wout toen te veel heeft gedaan. Hij gooit zich in elke koers om te winnen, dat kan niemand hem kwalijk nemen.”

Het verloren WK moet niet lang blijven hangen: “Parijs-Roubaix is een geweldige manier om snel weer aan de top te geraken voor Van Aert. Hij blijft de favoriet, al zijn er ook andere kandidaten. Ik ben er zeker van dat Wout Roubaix en de Ronde van Vlaanderen snel gaat winnen. Hij zal die klassiekers sowieso nog jarenlang domineren. Dat hij het WK niet kon winnen, wil niet zeggen dat je hem meteen moet begraven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties