Paris - Roubaix 2022

Parijs-Roubaix in 2022 is de 119de editie van "De Hel van het Noorden". Parijs-Roubaix is het derde monument van het seizoen, na Milaan-San Remo en de Ronde van Vlaanderen, en zal plaatsvinden op zondag 17 april. Wielerkrant houdt u op de hoogte van alles rond Parijs-Roubaix

Terugblik op Parijs-Roubaix 2021

Door het coronavirus werd Parijs-Roubaix in 2021 pas in oktober gereden en het zorgde voor het nodige wielerspektakel. Vooral dankzij de weersomstandigheden werd het een mythische Parijs-Roubaix. Gianni Moscon leek lang op weg naar een zeer indrukwekkende zege, maar de modder en een lekke band zorgde ervoor dat enkele renners (Mathieu van der Poel, Sonny Colbrelli en Florian Vermeersch) konden terugkeren. Uiteindelijk moest Moscon passen en gingen de drie andere renners samen de velodroom op. Daar haalde Colbrelli het in de sprint van Vermeersch en van der Poel. 

Scherprechters

In Parijs-Roubaix bestaat 55 kilometer van het parcours uit kasseistroken. De ene kasseistrook is al wat zwaarder, maar er zijn er zelfs een paar bij dat maar liefst vijf sterren hebben gekregen. Zo zijn het Bos van Wallers-Arenberg (2,4 kilometer aan kasseien), Mons-en-Pévèle (3 kilometer) en Carrefour de l'Arbre (2,1 kilometer) de zwaarste kasseistrokken op het parcours. Ook in 2022 zouden deze stroken wel eens het verschil kunnen maken. 

Grootste favorieten

Mathieu van der Poel toonde vorig jaar al dat het parcours hem wel ligt, maar het is nog maar de vraag hoe de Nederlander opnieuw in koers zal keren na zijn rugblessure. Daarnaast is het ook opnieuw Sonny Colbrelli, de winnaar van de vorige editie, in de gaten houden. Andere renners waar we aandachtig naar zullen kijken, zijn Wout van Aert, Yves Lampaert (die ervan droomt om Parijs-Roubaix te winnen), Kasper Asgreen, Peter Sagan en andere outsiders zoals Greg Van Avermaet, Jasper Stuyven, Mads Pedersen en Florian Vermeersch. 

Laatste nieuws uit Paris - Roubaix 2022

Meer nieuws