Ganna & co waren slachtoffer van georganiseerde misdaad maar gestolen fietsen zijn nu teruggevonden

Ganna & co waren slachtoffer van georganiseerde misdaad maar gestolen fietsen zijn nu teruggevonden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Filippo Ganna en zijn maats maakten wat mee op het WK baanwielrennen. De fietsen die daar gestolen werden, zijn nu teruggevonden. Het ging onder andere om de gouden exemplaren waar de Italianen de ploegenachtervolging mee afwerkten.

Op die fietsen was de Italiaanse ploeg eerst olympisch kampioen en vervolgens wereldkampioen geworden. Ze hadden dus ook sentimentele waarde, maar het was de dieven allicht te doen om de financiële waarde. Er werd voor honderdduizenden euro's aan fietsen gestolen.

De fietsen zijn nu opgedoken in Roemenië. Er werden ook twintig arrestaties verricht. Het zou gaan om georganiseerde misdaad, waarbij ook illegale drugshandel wordt genoemd. De waarde van de 22 fietsen die werden gestolen tijdens het WK in Roubaix wordt geschat op zo'n 600.000 euro. Bij een binnenval van de politie werden de fietsen teruggevonden.

Ook werd er drugs aangetroffen. Er werden in totaal veertien huiszoekingen verricht in het Roemeense Vrancea. De vier personen die de grootste rol speelden bij de diefstal, moeten voor de rechter verschijnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties