Sporten en aanwezigheid van fans overleven op Overlegcomité, mondmaskerplicht wel opnieuw ingevoerd

Sporten en aanwezigheid van fans overleven op Overlegcomité, mondmaskerplicht wel opnieuw ingevoerd
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De regering heeft zich op een Overlegcomité gebogen over de maatregelen. Ook sportwedstrijden kwamen aan de beurt. Geen enkele sport moet de competitie stopzetten en ook de fans mogen wedstrijden blijven bijwonen. Wel is er opnieuw de invoering van de mondmaskerplicht.

We herinneren ons nog de wielerwedstrijden waarbij de organisatie van de desbetreffende koers het publiek opriep om mondmaskers e dragen. Dat zal nu ook terugkomen. De expertengroep GEMS wilde voor outdooractiviteiten het Covid Safe Ticket combineren met een mondmaskerplicht en het in acht nemen van afstandsregels.

MONDMASKERS EN CST VANAF 100 PERSONEN

Daar gaat de regering niet helemaal in mee. Mondmaskers en CST worden verplicht voor evenementen vanaf 50 personen binnen en vanaf 100 personen buiten. De verschillende sportorganisaties zullen dus moeten bekijken wat voor hen van toepassing is.

Indoorsporten worden gespaard van stopzetting van de competitie. De GEMS had wel gevraagd om bij deze sporten tijdelijk geen publiek meer toe te laten, maar de fans mogen de wedstrijden in deze sporten dus wel degelijk blijven bijhouden. Mits ze zich aan de regels houden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties