Yordi Corsus verslaat Nederlandse favoriet bij de junioren in de koude en de regen in Boom

Yordi Corsus verslaat Nederlandse favoriet bij de junioren in de koude en de regen in Boom
Foto: © photonews

De koude en de regen hebben hun impact op de cross in Boom. Corsus klopte de Nederlandse favoriet Haverdings bij de junioren en liet zien dat hij het beste met de weersomstandigheden om kon. Met Viktor Vandenberghe op plek 3 eindigden twee renners van Bert-Pauwels Sauzen op het podium.

Europees kampioen Aaron Dockx nam meteen het heft in handen en fietste al vroeg een voorsprong bijeen van 13 seconden. Dat kon David Haverdings - met reeds acht zeges achter zijn naam het te kloppen talent - niet zomaar laten gebeuren. De Nederlander dichtte dan ook de kloof.

ONDERKOELDE RENNERS

Later kwamen ook nog Vandenberghe en Corsus aansluiten. Zo waren er vier leiders bij het ingaan van de laatste twee ronden. De combinatie van de koude en de regen zou ervoor zorgen dat aan de finish behoorlijk wat onderkoelde renners te zien zouden zijn.

Onder andere Dockx zakte erdoor in het tweede deel van de wedstrijd. Vandenberghe begon de slotronde met acht seconden achterstand op het leidersduo Haverdings - Corsens. Vandenberghe bleef op die derde plaats rijden, terwijl de andere twee streden om de overwinning. In de laatste rechte lijn liet Corsus Haverdings achter: de derde overwinning van het seizoen voor de jongeman van Bert Containers-Pauwels Sauzen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties