Titelverdediger Pogačar en Evenepoel weten welk parcours de Tirreno hen voor de wielen schotelt

Titelverdediger Pogačar en Evenepoel weten welk parcours de Tirreno hen voor de wielen schotelt
Foto: © photonews

Het belooft ook dit jaar een memorabele editie van Tirreno-Adriatico te worden. Pogačar en Evenepoel hebben al toegezegd om deel te nemen, een mogelijke clash tussen hen is al reden nummer 1. En daarnaast is ook het parcours opnieuw niet van de poes.

De organisatie van Tirreno-Adriatico heeft het parcours bekendgemaakt. De rittenkoers begint met een tijdrit in Lido di Camaiore. De volgende dag worden al de eerste heuvels opgezocht. Van ritten drie tot en met vijf komen in principe de sprinters (1x) en de punchers (2x) aan zet.

TWEEMAAL DE MONTE CARPEGNA

De zesde etappe van Apecchio naar Carpegna wordt aangekondigd als de koninginnenrit, met tweemaal de Monte Carpegna die beklommen zal moeten worden. De renners zullen de klim langs twee kanten moeten oprijden. Zo zal het aantal hoogtemeters oplopen tot 14 000. De slotrit is dan wel weer een vlakke etappe met start en aankomst in San Benedetto del Tronto.

Ook vorig jaar was het al een zware Tirreno-Adriatico, met Pogačar die won met een minuuut voorsprong op Van Aert. Pogačar gaat voor een tweede eindzege op rij, terwijl de Tirreno ook deel uitmaakt van het programma van Remco Evenepoel

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties