Wildcards Amstel Gold Race: naast ploeg van ex-winnaar Van der Poel vallen nog 2 Belgische teams in de prjizen

Wildcards Amstel Gold Race: naast ploeg van ex-winnaar Van der Poel vallen nog 2 Belgische teams in de prjizen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook de wildcards van de Amstel Gold Race zijn uitgedeeld. De ploeg van ex-winnaar Van der Poel, die op heroïsche wijze de Gold Race van 2019 won, zit daar automatisch bij. Met Bingoal Pauwels Sauzen WB en Sport Vlaanderen-Baloise kregen nog twee Belgische teams goed nieuws.

Als de twee beste ProTeams van vorig seizoen krijgen Alpecin-Fenix en Arkéa-Samsic een automatische uitnodiging. Ze hebben wel de mogelijkheid om die uitnodiging naast zich neer te leggen. Daarnaast moesten er nog vijf wildcards uitgedeeld worden en ook dat heeft de organisatie inmiddels gedaan.

Ook Bingoal Pauwels Sauzen WB en Sport Vlaanderen-Baloise zijn er dus bij. Met B&B Hotels en TotalEnergies worden nog twee Franse teams aan de deelnemerslijst toegevoegd. Ook Peter Sagan zou dus eventueel de Amstel Gold Race kunnen rijden. Ook het Italiaanse Bardiani-CSF-Faizanè zal aan de start komen.

De Amstel Gold Race 2022 gaat door op zondag 10 april, met ook de achttien WorldTour-ploegen die present zullen tekenen. Daar hoort uiteraard ook het Jumbo-Visma van titelverdediger Wout van Aert bij. Die won de vorige editie na sprint met drie, waarbij een fotofinish aantoonde dat Van Aert nipt voor Pidcock over de streep kwam.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties