Amstel Gold Race 2022

De Amstel Gold Race 2022 is de 56ste editie van de Nederlandse klassieker in het wegwielrennen bij de mannen. De Amstel Gold Race zal in 2022 plaatsvinden op zondag 10 april en maakt deel uit van de WorldTour. Wielerkrant houdt up op de hoogte van alles rond de Amstel Gold Race 2022.

Favorieten Amstel Gold Race

In de Amstel Gold Race zijn de favorieten dit jaar opnieuw de gekende namen, zoals Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Dat zijn meteen ook de laatste twee winnaars van de Amstel Gold Race. In 2019 keerde Van der Poel diep in de finale met de achtervolgende groep terug en won hij voor eigen volk na een fenomanele sprint. Het jaar nadien ging de Amstel Gold Race niet door vanwege de pandemie. De editie van 2021 werd opnieuw memorabel: die draaide uit op een millimeterspurt tussen Wout van Aert en Tom Pidcock. Van Aert beslechtte die in zijn voordeel.

Ook Pidcock mag dus tot de favorieten gerekend worden. Anderen die de voorbije jaren al hoog eindigden in de Amstel Gold Race zijn renners als Julian Alaphilippe, Michael Matthews, Peter Sagan, Maximilian Schachmann en de aan zijn afscheidsjaar bezig zijnde Alejandro Valverde.

Deelnemers Amstel Gold Race

Gezien zijn rugproblemen is het nog een vraagteken of Mathieu van der Poel er bij gaat zijn in de Amstel Gold Race 2022. Ook vorig jaar sloeg Van der Poel de Amstel Gold Race over en verdedigde hij zijn titel dus niet. In 2021 tekenden 19 WorldTour-ploegen bekend en kregen zes teams een wildcard voor de Amstel Gold Race. Al deze ploegen mochten elk zeven renners opstellen, wat zorgde voor een totaal van 175 deelnemers.

Parcours Amstel Gold Race

Het Amstel Gold Race-parcours werd vorig jaar beperkt door een lus van 16,9 kilometer met hellingen als de Geulhemmerberg, Bemelerberg en Cauberg. Deze werd door de renners twaalf keer afgelegd, waarna er dan nog een laatste ronde volgde zonder de Cauberg. Deze aanpassing van het parcours had vooral te maken met corona. Het is uitkijken of het parcours in de Amstel Gold Race 2022 opnieuw meer een koers in lijn voorziet, met dan de gekende hellingen die op het einde wel enkele keren aan bod komen.

Laatste nieuws uit Amstel Gold Race 2022

Meer nieuws