Peter Sagan, in het verleden al twee keer tweede, kan dit jaar niet meedoen aan de Strade Bianche

Peter Sagan, in het verleden al twee keer tweede, kan dit jaar niet meedoen aan de Strade Bianche
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zoek dit jaar op de startlijst van de Strade Bianche niet naar Peter Sagan. Al twee keer werd hij tweede in Siena. Dit jaar zal hij zelfs niet eens kunnen meedingen naar een goed resultaat. Zijn ploeg heeft geen uitnodiging gekregen.

Organisator RCS Sport heeft de wildcards uitgedeeld voor de Italiaanse voorjaarskoersen. Peter Sagan moet er dit jaar op rekenen dat de organisatoren van grote wedstrijden zijn nieuwe ploeg TotalEnergies uitnodigen. Sagan ruilde eind vorig jaar Bora-Hansgrohe voor TotalEnergies, de Franse formatie komt niet uit in de WorldTour.

Voor Strade Bianche pakt TotalEnergies naast zo'n wildcard. Naast Alpecin-Fenix en Arkéa-Samsic werden ook Bardiani-CSF-Faizanè, Drone Hopper-Androni Giocatolli en EOLO-Kometa uitgenodigd. Geen TotalEnergies en dus ook geen Peter Sagan, die in 2013 en 2014 tweede werd in de Strade Bianche achter respectievelijk Moreno en Kwiatkowski, aan de start van de Strade Bianche.

MOGELIJK WEL NAAR SANREMO EN DE TIRRENO

Voor Milaan-Sanremo krijgt Totalenergies een automatische wildcard als derde beste ProTeam van vorig seizoen. Ook voor Tirreno-Adriatico ontving TotalEnergies een wilcard. In die wedstrijden op Italiaanse bodem kan Sagan eventueel dus wel in actie komen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties