Sep Vanmarcke verkende de Omloop: "Lange en nerveuze finale"

Sep Vanmarcke verkende de Omloop: "Lange en nerveuze finale"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sep Vanmarcke ziet dat de Omloop tactisch anders aangepakt moet worden nu het parcours gewijzigd is.

De Molenberg moest plaats maken voor smalle wegen, wat het niet gemakkelijk maakt voor renners die willen opschuiven. “Het zal voor ploegen moeilijker worden om de koers te controleren. Dat het peloton zoals vorig jaar terugkomt naar de kopgroep zal nu niet meer gebeuren. Ik verwacht een lange en nerveuze finale”, zegt Vanmarcke aan Sporza.

Vanmarcke won tien jaar geleden de Omloop, maar dit jaar zal het niet zover komen na zijn knieblessure. “Ik zal al heel blij zijn als ik de finale kan rijden. Ik heb de hele winter niet getraind. Misschien geeft die frisheid me wel iets extra's.”

“Het zou me wel verrassen als ik zaterdag met de besten mee kan. Ik ben wel blij met mijn vorm, maar ik kom nog veel dagen tekort. Ik verwacht dat ik zal moeten passen wanneer de sterksten aanzetten. Dit weekend komt nog te vroeg, maar ik ben wel overtuigd dat ik over een maand mijn top kan bereiken. Al hoop ik altijd dat ik mezelf kan verrassen. Ik wil vooral een goed gevoel overhouden aan het openingsweekend.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties