Omloop Het Nieuwsblad 2022

De Omloop Het Nieuwsblad 2022 is de 77ste editie bij de mannen van 'de Omloop', zoals de wedstrijd in de volksmond gekend is. Bij de vrouwen zal het de 17de editie zijn. Vanuit internationale hoek zal in het Engels ook verwezen worden naar deze wedstrijd als 'Het Nieuwsblad 2022'. Wielerkrant houdt u op de hoogte van alles rond de Omloop Het Nieuwsblad 2022.

Net als Kuurne-Brussel-Kuurne een dag later staat de Omloop Het Nieuwsblad in het openingsweekend van het Vlaamse wegseizoen op de kalender. De Omloop Het Nieuwsblad gaat dit jaar door op 26 februari 2022. In deze eendagskoers uit de WorldTour zal op zoek gegaan worden naar een opvolger voor Davide Ballerini en een opvolgster voor Anna van der Breggen. Zij waren de winnaar en winnares van de Omloop in 2021.

Parcours Omloop Het Nieuwsblad 2022

In het parcours voor de Omloop Het Nieuwsblad 2022 worden geen grote wijzigingen verwacht in vergelijking met de vorige editie. De renners zullen dus opnieuw heel wat hellingen beklimmen en zich ook op de kasseistroken staande moeten houden. Het zwaartepunt is wellicht opnieuw de combinatie van de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg.

Aankomst Omloop Het Nieuwsblad 2022

De aankomst van de Omloop Het Nieuwsblad 2022 ligt in Ninove. De Oost-Vlaamse stad is sinds 2019 de aankomstplaats voor de Omloop Het Nieuwsblad. De start is opnieuw in Gent. Ook de vrouwen starten in Gent en komen aan in Ninove.

Laatste nieuws uit Omloop Het Nieuwsblad 2022

Meer nieuws