Wout van Aert dolgelukkig met dubbel: "Genieten van de gele trui"

Wout van Aert dolgelukkig met dubbel: "Genieten van de gele trui"

Wout van Aert pakte woensdag de dubbel in Parijs-Nice. Hij won de tijdrit en wordt ook de nieuwe leider.

Het was voor Wout van Aert zijn tweede zege van het seizoen. "Het heeft veel te lang geduurd dat ik nog eens gewonnen had", lachte Van Aert na drie dagen net niet.

Het werd opnieuw een demonstratie van Jumbo-Visma. "Dit is de perfecte week. Zeker voor onze ploeg. Ik denk dat we deze wedstrijd echt aanvallen. Dat we tonen waarvoor we naar hier gekomen zijn. Iedereen motiveert elkaar. Dat resulteert opnieuw in een mooi podium."

Rohan Dennis verbaasde vriend en vijand. "Onze trainer had vooraf berekend dat de winnende tijd rond de zeventien minuten zou zijn", aldus Van Aert. "Maar Rohan klokte rond de 16:25. De laatste twee uur voor de start was iedereen al verontrust of we die tijd nog gingen kunnen kloppen."

"Het was een moeilijke opdracht. Altijd op en neer. Ik vond niet echt een constant tempo. Zeker op het laatste steile stuk. Daar moest je nog iets over hebben. Ik denk dat ik er goed in geslaagd ben iets over te houden in de afdalingen. Ik maakte me daar zo aerodynamisch mogelijk. En dan ging ik zo snel als ik kon de beklimmingen op."

De leiderstrui is echter geen doel op zich. "Ik hoop dat ik de gele trui mag dragen tot Primoz hem van me overneemt. Dat is mijn enige doel. De zware etappes komen er nu aan, maar voor mij wachten er nog veel mooie koersen na Parijs-Nice. Ik zal morgen genieten van de gele trui, en dan bekijken we het dag per dag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties