Paris - Nice 2024

Parijs-Nice, één van de belangrijkste rittenkoersen uit het wielrennen, is opgericht in 1933 en maakt sinds 2011 ook deel uit van de WorldTour. Wielerkrant houdt u op de hoogte van alle ontwikkelingen in Parijs-Nice.

Parijs-Nice heeft een vast plekje op de kalender in het voorjaar en wordt doorgaans in maart verreden. Het is een rittenkoers op Franse bodem die georganiseerd wordt door de ASO, tevens de organisator van de Tour de France. Deze wedstrijd heeft ook een bijnaam en wordt geregeld de 'Koers naar de Zon' genoemd.

Opvolger voor Pogacar gezocht

Parijs-Nice 2024 zal de 82ste editie worden en gaat door van 3 tot en met 10 maart. In totaal zullen er 22 ploegen aan meedoen: 18 WorldTour-teams en 4 ProTeams. Er zal op zoek gegaan worden naar een opvolger voor Tadej Pogacar, die vorig jaar de beste was in deze rittenkoers.

Evenepoel bij favorieten in Parijs-Nice

Onder de favorieten in Parijs-Nice dit jaar geen Pogacar, want het uithangbord van Team UAE kiest voor een andere aanloop naar de Tour. Wie wel voor het eerst gaat deelnemen aan Parijs-Nice is Remco Evenepoel. Voor hem wordt dit beschouwd als een belangrijke test richting zijn Tour-debuut, vooral omdat Evenepoel nog maar weinig koersen in Frankrijk gereden heeft. Het wordt meteen een clash tussen hem en Primoz Roglic. De Sloveen is een ex-winnaar van Parijs-Nice en zal zich na zijn overstap naar BORA-hansgrohe opnieuw ten volle willen bewijzen. Andere namen die bergop en in het klassement een rol van betekenis kunnen spelen zijn João Almeida, David Gaudu en Mattias Skjelmose.

Parcours Parijs-Nice

Voor Parijs-Nice is het parcours uitgetekend van Les Mureaux naar Nice. Beginnen doen de renners met een heuvelachtige rit van en naar Les Mureaux. In Thoiry vertrekken ze voor een vlakke rit en dus zal het wellicht sprinten worden in Montargis. Na de ploegentijdrit in en rond Auxerre worden de klimmersbenen best ingesmeerd in Chalon-sur-Saône. Op Mont Brouilly ligt een aankomst bergop. Ritten 5 (van Saint-Sauveur-de-Montagut naar Sisteron) en 6 (van Sisteron naar La Colle-sur-Loup) lijken geschikt voor aanvallers. De koninginnenrit gaat van Nice naar Auron. Ook in de slotrit van en naar Nice volgt nog het nodige klimwerk en dus nog een laatste kans om een zaak te doen in het klassement. In totaal zal er 1219,2 kilometer gereden worden.

Laatste nieuws uit Paris - Nice 2024

Meer nieuws