🎥 Bekijk hoe Remco Evenepoel, Tadej Pogačar en Jonas Vingegaard verkeerd gestuurd werden in Tirreno

🎥 Bekijk hoe Remco Evenepoel, Tadej Pogačar en Jonas Vingegaard verkeerd gestuurd werden in Tirreno
Foto: © photonews

Een opvallend, nieuw wieleravontuur voor Remco Evenepoel. Net als Pogačar en Vingegaard werd de jonge Belg verkeerd gestuurd in de finale van de vijfde etappe van de Tirreno-Adriatico. Uiteindelijk zonder erg, al zou zoiets niet mogen.

Het gebeurde op iets meer dan zes kilometer van de aankomst. Evenepoel reed als eerste van de drie rechtdoor, terwijl het de bedoeling was om de afslag te nemen. Pogačar en Vingegaard volgden zijn voorbeeld, maar hadden ook wel door dat ze verkeerd waren gereden, toen de volgende renner wel rechtsop draaide.

Als je goed kijkt naar het hierboven staande filmpje, zie je dat seingevers langs de kant van de weg stonden. In plaats van midden in de weg te gaan staan en duidelijk aan te geven dat de renners naar rechts moesten. Foutje toch van de organisatie.

Pogačar en Vingegaard hadden het het snelst door dat ze verkeerd waren en konden ook rap opnieuw hun plek in het peloton weer innemen. Bij Evenepoel duurde het iets langer eer hij tot stilstand kwam en het te veel aan afgelegd traject weer goed kon maken. Er kwam nog een achtervolging aan te pas, maar Evenepoel sloot wel degelijk nog aan bij de andere klassementsmannen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties