Ook veel steun van Jan Bakelants voor Remco Evenepoel: "Hij doet het on-Belgisch"

Ook veel steun van Jan Bakelants voor Remco Evenepoel: "Hij doet het on-Belgisch"
Foto: © photonews

De Tirreno-Adriatico was voor Remco Evenepoel een fikse afknapper om zich te profileren als ronderenner van de toekomst.

Jan Bakelants vindt dat Remco Evenepoel te hard aangepakt wordt en dat moet dringend veranderen. “In België zijn we veel te hard voor Remco. Hij durft op een on-Belgische manier zijn doelen uitspreken en als hij die dan niet haalt, wordt hij daar hard op aangepakt”, zegt Bakelants in Extra Time Koers.

“Alleen vergeten we dan dat hij het ook al vaak heeft waargemaakt. En dat hij nog altijd maar 22 jaar is en hij op zijn 22e al een enorm palmares bij elkaar heeft gefietst. We zijn te streng en dat wordt storend. Zo breek je ook de groei van een renner af. Hij mág falen, want hij is nog jong. Natuurlijk zal hij ook gezien hebben dat Pogacar een maatje te groot is. Maar die is voor al die andere coureurs ook een maatje te groot.”

Ook Bakelants zegt, zoals enkele andere analisten, dat Evenepoel zich misschien meer moet toeleggen op eendagskoersen, al vindt Evenepoel zelf dat hij dat niet kan.

“Als ik zie hoe hij in de Ronde van België de ritten in de Vlaamse Ardennen wint. Zodra je hem 20 meter geeft, is hij weg. Hij kan heel rap op het vlakke rijden, dat zie je in zijn tijdritten. Dat is een wapen dat je moet durven uit te spelen. Je hoeft de koers niet altijd bergop te beslissen.”

“Maar iedereen denkt omdat Remco klein en licht is dat hij automatisch een ronderenner moet worden. We zetten iemand te graag in een hokje. Dat hij niet zou kunnen sturen, is ook zo'n hokje. Terwijl hij goed genoeg kan sturen!”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties